Hallgató-oktató cseréről és kutatási együttműködésről is született megállapodás a két felsőoktatási intézmény között.

2017. június 22-én, csütörtökön ismét egy kínai delegációt fogadtak a Dunaújvárosi Egyetemen. Guangzhou városból, a 25 000 fős Guangdong University of Finance and Economics nevű intézményből érkezett az 5 fős delegáció, Du Chengming elnökhelyettes vezetésével.

A Dunaújvárosi Egyetem részéről dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, dr. Kukorelli Katalin a Társadalomtudományi Intézet igazgatója, dr. Keszi-Szeremlei Andrea a Közgazdaságtudományi Tanszék vezetője, Gyöngyössy Katalin Nemzetközi Kapcsolatok Irodavezető és Vágó József nemzetközi kapcsolatok szakreferens fogadta a vendégeket.

A delegáció campus sétán ismerkedett a Dunaújvárosi Egyetem infrastruktúrájával, majd kölcsönös prezentáció keretében bemutatásra kerültek az intézmények oktatási és kutatási területei. A felsőoktatási intézmények képviselői tárgyalást folytattak a 3+1, 2+1 éves Final Year képzésről és a Kína Kormánya által hallgatóknak adható ösztöndíj lehetőségekről. Aláírásra került egy kétoldalú megállapodás is, melynek keretében várhatóan hallgató-oktató csere, és kutatási együttműködések valósulhatnak meg a jövőben a két egyetem között.