Az Ecotech Műszaki és Felnőttképzési Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Ecotech Nonprofit Zrt.) 2016 decembere óta tagja a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE).

Az Egyesülethez való csatlakozás alapvető célja az országban található nyelviskolák vérkeringésébe való bekerülés volt, növelve ezzel a kapcsolati tőkét és az ismertséget, továbbá bővítve a nyelvoktatáshoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati tudást.

A NYESZE folyamatos szakmai és menedzsment tréningek/konferenciák szervezésével biztosítja a tagiskolák tanárai számára a széleskörű képzési lehetőséget. E célkitűzésének eleget téve rendezett az Egyesület Együttműködés és felelősségvállalás a nyelvoktatásban címmel módszertani konferenciát Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban, mely konferencián az Ecotech Nonprofit Zrt. is képviseltette magát.

A kortárs nyelvpedagógia szakemberei hét szekcióban összesen 32 angol és német nyelvű, a rendezvény vezérmotívumaihoz kapcsolódó workshopot tartottak. A programok közötti szünetekben az ország szinte összes nyelvtanítással foglalkozó szervezete kitelepült, az auditórium előtti aulában hosszú sorokban kígyóztak a nyelvvizsgaközpontok, tankönyvkiadók és szakkönyvesboltok standjai.

Az egész napos konferencián – a szakma jeles képviselőinek közreműködésével – előadások és műhelymunkák nyújtottak gyakorlati, módszertani segítséget az idegen nyelvet tanító kollégáknak. Az Ecotech Nonprofit Zrt. fontosnak tartja, hogy valamennyi ágazati területen széleskörű kapcsolatokat építsen ki és ápoljon, illetve bővítse és mélyítse az adott területek szakmai tudását, így emelve a képzései színvonalát. Az Egyesülettel való kapcsolattartás lehetővé teszi, hogy az Ecotech Nonprofit Zrt. a felnőttképzés, azon belül pedig a nyelvoktatás területén naprakész szakmai tudással és kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezzen.