Öt felsőoktatási intézménnyel ismerteti meg a Dunaújvárosi Egyetem a Hallgatói Sikerességet Támogató Programját. Cél, hogy más egyetemek számára is lehetővé váljon a program alkalmazása.

A Kaposvári Egyetemre, a győri Széchenyi István Egyetemre, az ELTE Informatikai Karára, illetve a gödöllői Szent István Egyetemre látogat roadshow keretében a Dunaújvárosi Egyetem HASIT programjának vezetése, hogy megismertessék a többi oktatási intézménnyel az egyetem saját fejlesztésű hallgatói sikerességet támogató programját. A Testnevelési Egyetem vezetői Dunaújvárosba érkeznek, hogy helyben ismerjék meg a rendszer nyújtotta lehetőségeket. Dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora, a HASIT projektvezetője elmondta, a hallgatói lemorzsolódás nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is hatalmas probléma. Ezért a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Sikerességet Támogató Programja a hazai felsőoktatási intézmények mellett megoldást jelenthet a külföldi egyetemek és főiskolák számára is.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese a HASIT projektvezetője hozzátette: a rendszer sikerét jelzi, hogy a kezdetben teljesen saját finanszírozású program az illetékes minisztérium részéről támogatásra került, így második ütemébe lépve sikerült továbbfejleszteni az interaktív AVATAR programot, szélesíteni a szakmentori rendszert és harmadik alkalommal indulhat nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam a hallgatók számára, hogy könnyebben megszerezzék a diploma feltételeként szabott nyelvvizsgát.

Dr. Szabó Csilla Marianna a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjának főigazgatója a HASIT projektmenedzsere kiemelte, rendkívül fontos lépés, hogy roadshow keretében a teljes program bemutatásra kerülhet más felsőoktatási intézmények számára is, hiszen a HASIT második fázisának szerves része, hogy a tapasztalatokat és lehetőségeket megosszák a többi egyetemmel illetve főiskolával. Az első körbe bevont intézmények a fenntartóval egyeztetve kerültek kiválasztásra. A roadshow első lépéseként a projektvezetők és a projektmenedzser ismerteti a HASIT részleteit az intézményvezetőkkel, majd ezt követően a Dunaújvárosi Egyetem HASIT projektjében aktívan résztvevő kollégák osztják meg gyakorlati tapasztalataikat a felsőoktatási intézmények képviselőivel. 

Dr. András István ehhez kapcsolódóan kifejtette, a mai felsőoktatásban nélkülözhetetlen az összefogás és a közös munka. Ezért is természetes a Dunaújvárosi Egyetem számára, hogy megossza tapasztalatait más oktatási intézményekkel, hiszen a sikeres hallgató és a sikeres felsőoktatás közös érdek.