Légvár, kismotor, hegesztő szimulátor és quiz játékok. Csak néhány azon programok közül, melyekkel a Dunaújvárosi Egyetem Családi Nyílt Napján várták az érdeklődőket 2017. január 28-án, szombaton. A hagyományosnak mondható Családi Nyílt Nap az egyetem beiskolázási kampányának szerves része.

A program célja, hogy a felsőoktatási intézmény iránt érdeklődő fiatalok, családjukkal-hozzátartozóikkal együtt tartalmas délelőttöt töltsenek el a campuson, miközben kötetlen keretek között megismerkedhetnek az egyetem életével és a mindennapokkal.
Az ünnepélyes megnyitón Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes hangsúlyozta, a Dunaújvárosi Egyetem egy olyan innovatív fejlődő intézmény, ahol a hallgató számít és ahol a hallgató a befektetett munkájáért cserébe piacképes diplomát szerezhet.
A rektorhelyettes köszöntője után Gauland Nikoletta és Zöllei Ádám hallgatók bemutatták az egyetemet, majd Balogh Bertalan beiskolázásért felelős munkatárs tartott felvételi tájékoztatót.
Az „A” épület aulájába kitelepültek az egyetem intézetei és duális képzési partnerei. Az oktatók és a szakemberek szívesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. A programot végül campus-túra zárta.