A bölcsiben a gyerekek reggelre már szép ruhába öltöztek, úgy várták a szakállas urat, aki természetesen teli zsákkal érkezett hozzájuk!

 

Már egy ideje készültek a bölcsiben az érkezésére, előző hetekben énekeltek, verseltek is neki és a termet is kidíszítették.

 

A mai napon, miközben énekeltek, megérkezett a Mikulás, hiszen meghallotta a hívogató dallamokat. Egy ideje már figyelte a bölcsit és az ott szorgoskodó gyerekeket messzelátó távcsövével és a manók segítségével nyomon követte a lépteiket.

 

 

Amikor megérkezett, a gyermekek üdvözlő dallal fogadták, majd mindenkit egyesével kihívott magához. Eleinte voltak bátortalan csöppségek, de az ajándék hallatán mindenki odament a Mikuláshoz. Ő elmondta, kiről mit hallott a manóitól és mit látott a távcsövén keresztül, mire kell odafigyelniük és persze meg is dicsérte őket jó tetteikért. Természetesen a mi bölcsinkben csak jó kislányok és jó kisfiúk vannak, így mindenki megkapta a csomagját, melyet énekkel, sütivel és friss tejjel háláltak meg neki. A Mikulás miután átadta ajándékát, továbbállt, hiszen sok jó gyermek vár még rá!

 

Ezután következett az ünneplés, ahol a gyerekek egy különleges tízórain vehettek részt. Volt minden, mi szem-szájnak ingere, többféle sütemény, pogácsa és gyümölcslé is, amiért a szülőknek vagyunk hálásak.

 

Köszönjük a Mikulásnak a látogatást, várjuk vissza jövőre is a jó gyerekek közé!