Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés (MHtE), valamint a Dunaújvárosi Egyetem.

Az együttműködés alapdokumentumát Dr. habil András István, a DUE rektora és Gayer Béla, az MHtE igazgatója írta alá. Az együttműködés keretében nagy hangsúlyt kap a hegesztés vizsgálatok szakterületének népszerűsítése az egyetemi hallgatóság körében, a DUE Paksi Kompetencia- és Kutatóközpontja keretében a Hegesztési Bázis, illetve a hegesztéshez kapcsolódó képzések programjának kidolgozása, az elvégzett vizsgálatok, minősítések és munkapróbák szakmai együttműködésben történő tanúsítása, dokumentálása.

A fentiek mellett a szakdolgozati és TDK témák meghirdetése, témavezetése és ezekhez különdíjak biztosítása, a Paks II. atomerőmű létesítésének előkészítési és végrehajtási szakaszában felmerülő személyzetképzési igényeknek, hegesztési vizsgálatoknak való megfelelés is az együttműködés részét képezi. Emellett a DUE munkatársai részére biztosított a lehetőség, hogy nemzetközi kutatási projektekben is részt vegyenek, továbbá az MHtE lehetőséget biztosít, a „Hegesztéstechnika” elnevezésű folyóiratában való publikációra.

Az eseményen Gayer Béla igazgató mellett, az MHtE részéről Bíró László, műszaki és általános igazgatóhelyettes is részt vett.