Ha a műszaki terület érdekel téged, akkor ez a cikk neked szól, kattints a bővebb infókért!

 

Ha szívesen dolgozol tárgyakkal és eszközökkel, van ambíciód azok megjavítására, szeretsz csapatban dolgozni és tudsz komplex rendszerben gondolkodni, akkor jó helyen jársz.

A Dunaújvárosi Egyetemen megvan minden ahhoz, hogy gyakorlatorientált képzéseinken az elméletben megtanultakat megtapasztald eszközeink segítségével. A Campus M épületében jól felszerelt, korszerű műszerekkel ellátott laboratóriumok várnak, a tudásod elmélyítéséhez magas szinten kidolgozott elektronikus és online tananyagok állnak rendelkezésedre.

 

Érdekel a műszaki terület, de még nem tudod, melyik szak áll hozzád a legközelebb? Ebben is tudunk Neked segíteni!

Kettő alapképzési szak tartozik a Műszaki Intézethez:

  • Gépészmérnöki BSc: A képzés célja olyan gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására és az ezekkel járó feladatok ellátására.
  • Anyagmérnöki BSc: A cél olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak az anyagok és anyagi rendszerek értelmezésére és irányítására. Ezen kívül pedig képesek az anyagtulajdonságok megváltoztatására és azok elemzésére, a minőség biztosítására.

Alapképzésinknél beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tantárgyak. Szoros kapcsolatot ápolunk az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel, mely együttműködést jól mutatja, hogy támogatásuk mellett végzett hallgatóinknak biztos karrier lehetőséget tudnak nyújtani.

 

Ezen kívül egy felsőoktatási szakképzési szak tartozik ide, ez pedig a Műszaki (Gépészeti specializáció), amelynek célja műszaki szakemberek képzése, akik specializációjuknak megfelelő széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját.

 

Továbbá egy mesterképzés, a Gépészmérnök MSc, amelynek célja olyan mérnökök képzése, akik képesek

  • a gépek, gépészeti berendezések és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására;
  • a gépipari technológiák, illetőleg új anyagok és gyártástechnológiák kifejlesztésére, környezetszempontú alkalmazására;
  • vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására;
  • a műszaki fejlesztés, kutatás, tervezés és innováció feladatainak ellátására;
  • hazai és/vagy nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok koordinálására,
  • valamint a gépészeti tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

 

Az itt végzett hallgatóknak lehetősége nyílik a Paks II. Akadémia és a Dunaújvárosi Egyetem közös képzésén részt venni, mely az Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök/szakember, melynek köszönhetően a képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be úgy a hazai, mint a nemzetközi szektorban.

 

Decemberben kezdődik a felvételi időszak, hozz Te is jó döntést! Egyéb információkért keresd fel honlapjainkat és közösségi média felületeinket!

A felvételi időszakkal kapcsolatban bizonytalan vagy még valamiben? Ebben a cikkben minden fontos tudnivalót megtalálsz róla: http://www.miertdue.hu/hirek/517-minden-a-2020-2021-es-felvetelirol-menj-biztosra-a-dunaujvarosi-egyetemmel

 Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!