2020. október 14-én folytatódtak a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia- és Kutatóközpont kialakításával kapcsolatos megbeszélések.

Az előzmények 2018. novemberéhez köthetőek, amikor egy háromoldalú stratégiai együttműködési keretmegállapodás került aláírásra a Dunaújvárosi Egyetem Tudomány Hetének zárónapján. A keretmegállapodás célja, hogy a Paks II beruházáshoz kapcsolódóan kialakításra kerüljön egyetemünkön a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpontja.

2020. május 26-án az intézményi campuson került összehívásra a projekt Irányító Testületének nyitó ülése.

 

A 2020.10.14-i Irányító Testületi ülésen részt vett Dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, dr. Galambos Dénes Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Benkó Marcell miniszterelnöki biztosi kabinetvezető, Cziczer János Ferenc, Paks II. Atomerőmű Zrt. üzemeltetési igazgató, Dr. Becskeházi Attila Csaba, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár képviseletében megjelent Barta-Nagy Andrea vezető kormányfőtanácsos és Fehér József főosztályvezető. A Dunaújvárosi Egyetemet Dr. András István rektor, Kiss Ádám Sándor kancellár, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, illetve Dr. Nagy András tudományos és kutatási rektorhelyettes képviselte.