Nem teszel emelt szintű érettségit? Nincs nyelvvizsgád? Van rá egy megoldásunk! Válaszd a Felsőoktatási Szakképzést a Dunaújvárosi Egyetemen!

A Felsőoktatási Szakképzés (röviden: FOSZK) egy olyan két éves képzés, melyhez csupán 240 pontot kell elérned a felvételin bármelyik tárgyból. Nem kell a bekerüléshez sem nyelvvizsga, sem emelt szintű érettségi és a képzések államilag támogatottak.

A hallgatói szolgáltatások (például ösztöndíjak) természetesen ugyanúgy elérhetők a FOSZK képzésben résztvevők számára, mint az alapképzések hallgatói számára.

A 2 év után felsőfokú szakképzettséget lehet szerezni, ha pedig ezután diplomát szeretnél, az elvégzett tantárgyak beszámításra kerülnek azonos alapképzésen és csupán 1,5-2 év további tanulás szükséges a diplomához.

A Dunaújvárosi Egyetemen 5 felsőoktatási szakképzésre van lehetőség jelentkezni:

  • Gazdálkodási és menedzsment: A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő elméleti tudás birtokában képesek elsajátítani a gyakorlati ismereteket. Ismerik a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, a pénzügyi feltételeket és a folyamatok irányításának, szervezésének és működtetésének alapelveit és módszereit.
  • Gazdaságinformatikus: A képzés célja olyan gazdaságinformatikus szakemberek képzése, akik képesek a valós üzleti folyamatok megértésére, a problémák megoldásában való részvételre, az üzleti informatikai feladatok megoldására és az üzleti alkalmazások vállalati szintű alkalmazására.
  • Mérnökinformatikus: A képzés célja olyan informatikus szakemberek képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastruktúrális rendszerek és szolgáltatások telepítésére és üzemeltetésére és az ilyen rendszerek fejlesztési feladatainak ellátására.
  • Televíziós műsorkészítő: A felsőoktatási képzés célja olyan szakemberek képzése, akik műsorvezetői, riporteri, publicisztikai, rendezői, operatőri ismereteik és fejlett kommunikációs képességeik, valamint a mozgóképek kifejező eszközeinek ismerete birtokában felkészültek televíziós műfajokban, televíziós szakemberekkel együttműködésben műsorok készítésében részt venni; részben előre nem látott feltételek melletti technikai feladatokat megoldani.
  • Műszaki (gépészeti specializáció): A képzés célja műszaki szakemberek képzése, akik specializációjuknak megfelelő széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját.

 

Ne feledjétek, decemberben megkezdődik a 2021-es évhez tartozó felvételi időszak! Gyere Te is a Dunaújvárosi Egyetemre és légy a DUE család tagja!

Minden, amit a 2021-es felvételiről tudni kell: http://www.miertdue.hu/hirek/517-minden-a-2020-2021-es-felvetelirol-menj-biztosra-a-dunaujvarosi-egyetemmel