2020. szeptember 1-jén a Dunaújvárosi Egyetem rendhagyó Tanévnyitó Ünnepséget tartott Ünnepi Szenátusi Értekezlet keretén belül.

Minden év szeptember első napja a Magyar Felsőoktatás Napja, így számunkra ez egy kimagaslóan fontos ünnep. A hallgatók és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében a Dunaújvárosi Egyetem a szeptemberi Ünnepélyes Szenátusi Ülés keretében rendezte meg a 2020/21. tanévnyitót. Az esemény az előírásoknak megfelelően csökkentett létszámmal, kötelező maszk használattal vettek részt a meghívottak.

 

 

Az ünnepség Dr. András István Rektor Úr évnyitó köszöntőjével kezdődött, ahol beszámolt az elmúlt hónapok kihívásairól és az intézmény intézkedéseiről. Beszédében megszólította az elsőéves hallgatókat, valamint megköszönte, hogy szép számban jelentkeztek és nyertek felvételt az egyetem valamely képzésére. Kiemelte, hogy 2020. szeptemberétől a Dunaújvárosi Egyetem továbbra is szem előtt tartja a hallgatói sikeresség támogatását és a gyakorlatorientált képzés kivitelezését. Ennek érdekében az egészségügyi intézkedésekhez igazodva, a Dunaújvárosi Egyetem 2020. szeptemberétől az elméleti kurzusokat digitális online formában, míg bizonyos képzések esetében a labor és gyakorlati tantárgyakat tömbösített, kislétszámú csoportokban tartja meg a félév második felében.

 

Rektor Úr köszöntőjét az elsőéves hallgatók eskütétele követte, melyet idén rendhagyó módon a hallgatók képviseletében Tóbiás Anett, a Hallgatói Önkormányzat elnöke tette le.

 

 

Az ünnepség az elismerések átadásával zárult. A Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia- és Kutatóközpont kialakításában és az intézmény hatékony működése érdekében végzett támogató munkásságáért „Címzetes egyetemi docens” címben részesült Kovács Pál a Paksi Atomerőmű Kapacitásának Fenntartásáért Felelős Államtitkára.

 

A Dunaújvárosi Egyetem és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. együttműködésében végzett szakmai támogatásáért, az intézmény konzisztóriumi elnökeként nyújtott támogató tevékenységéért „A Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára” címben részesült Pekárik Géza az MVM Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és a Dunaújvárosi Egyetem Konzisztóriumának elnöke.

 

Pályája során a Dunaújvárosi Egyetem tevékenységét és fejlődését segítő intézkedéseiért és elért sikereiért „A Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára” címben részesült Tóth Ferenc az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatósági tagja

 

A Dunaújvárosi Egyetem tananyag összeállításában, a projektek koordinálásában, és a hallgatók támogatásában végzett kiemelkedő munkásságáért "Rektori díszoklevél”-ben részesült Harrer Ágnes Krisztina az Evosoft Hungary Számítástechnikai Kft. Minőségügyi Csoportvezetője.