A pótfelvételi ponthatárokra augusztus 28-ig még várnunk kell, jelenleg a jelentkezések feldolgozása zajlik. Az esetleges alkalmassági, gyakorlati vizsgáknak pedig érdemes utánanézni a hirdetményben, ugyanis az idő rövidsége miatt nem érkezik külön behívó levél.

Forrás: felvi.hu

 

Megkezdődött a jelentkezők adatainak, dokumentumainak a feldolgozása. Nagyon fontos, hogy mindenki folyamatosan figyelje azt az e-mail címet, amit a jelentkezéskor megadott, mert az esetleges hiánypótlási felhívást, egyes értesítéseket arra a címre fogja kapni.

 

Alkalmassági, gyakorlati és felvételi vizsgák 

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is, ami általában augusztus 11. és 19. között lesz. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

Aki felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára jelentkeztek, azok úgy készülhetnek, hogy a vizsgájuk augusztus 17-18-án lesz. Ők várhatóan erre behívó levelet fognak kapni attól a felsőoktatási intézménytől, ahová jelentkeztek.

 

Ponthatárok

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 23-án meghatározott ponthatárnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), ha a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.


A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-ig hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

 

A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.