A magyar értelmiségiek Magyarországon tartásának egyik módja a duális képzés – mondta el dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettes a Lánchíd Rádiónak adott interjúban szerda reggel. A Reggeli hírjárat műsorvezetője felidézte Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Tudományos Akadémia Közgyűlésén tartott beszédét, miszerint agyelszívást végeznek a nyugati és keleti vállalatok. Olyan kutatási feltételeket teremtettek, melyek mágnesként vonzzák a tehetséges kutatókat és szakembereket az országból.

Erre reflektált rektorhelyettes asszony: annak érdekében, hogy a fiatalok Magyarországon maradjanak, nagyon jó lehetőséget biztosít a duális képzés. Az egyetemi tanulmányaik által párhuzamosan már a cégek életében is részt tudnak venni a hallgatók, mely által, kialakul az a hűség, ami miatt hazánkban maradnak. A vállalatoknál szerzett ismeretek, tapasztalatok mellett nagyon komoly ösztöndíjat is kapnak a vállalatoktól havi szinten –tette hozzá. Később, a diplomával rendelkező értelmiségiek számára, ez megfelelően megmutatja, hogy

milyen karrier útjuk lehet, vagy az adott vállalatnál, vagy a hazai cégeknél, amely úgy gondolom, lehetővé teszi, hogy itthon maradjanak. – zárta gondolatát.

 

Az interjú teljes egészében meghallgatható az alábbi linken:

 

http://lanchidradio.hu/videok/153290