Régi igényük válik valóra a hallgatóknak a következő szemesztertől, ugyanis a kormány több, mint duplájára növeli a Diákhitel1-et. Így már egy tanévben akár másfél millió forint segítséghez is juthatnak a diákok.

Forrás: eduline.hu

 

A következő tanév első szemeszterétől már nemcsak havi 70 ezer forintot igényelhetnek azok a hallgatók, akik a szabadfelhasználású Diákhitel1-et választják, a maximumösszeget ugyanis 150 ezer forintra emelte a kormány. Ez régi igényük volt a hallgatói önkormányzatoknak és a hallgatóknak is, hiszen a lakhatási költségek folyamatosan emelkedtek, főleg a nagyvárosokban - mondta az InfoRádiónak Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, majd hozzátette: akik eddig igényelték a Diákhitel1-et, ők mind a 70 ezer forintos maximumösszeget kérték.

 

Magyar Péter arra is kitért, hogy mintegy 60 százalékkal többen igényelték idén eddig a Diákhitel1-et, mint tavaly. A tavaszi félévre visszamenőleg június 15-ig lehetett leadni az igénylést, legközelebb majd a következő tanév első szemeszterére - azaz augsuztustól - lehet diákhitelt igényelni.

 

A pótfelvételi eljárás során hatalmas lehetőség ez az önköltség finanszírozásához! Válaszd valamely felsőoktatási szakképzésünket a biztos bejutás érdekében!