Néhány egyetemen már tart, valahol pedig ma kezdődött meg a vizsga időszak. Természetesen ilyen kondíciókkal ez rendhagyó módon más lesz, mint a többi. Az Eduline készített egy cikket, melyben néhány tippel szolgálnak a távoktatásban zajló vizsgák minél hatékonyabban való teljesítéséért.

 

Tanulókártya

Régi módszer már a kisebb tanulókártyák készítése, mely több okból is praktikus. Először is, amíg megírod őket, addig is tanulod az anyagot, másrészről pedig sokkal könnyebb egy-egy részt visszakeresni vagy csak gyorsan belepillantani abban a kártyák segítségével.

Csak előre, ne hátra

Ha több tárgyból is vizsgát kell tenni, az ember akarva-akaratlanul is azon kezd el tanakodni, hogy milyen sok tanulnivaló van még hátra. Ehelyett érdemes azt a módszert bevetni, hogy a következőre fókuszáltok, így hatékonyabban is tudjátok beosztani az időtöket, hiszen látjátok az egyes részeknél, hogy mihez mennyi nap vagy óra szükséges.

Alvás

A vizsgaidőszak attól más a szorgalmi időszakban, hogy a távoktatás véget ért, így az egyén napi időbeosztása nem adott. Érdemes arra figyelnetek, hogy ez ne vonja maga után feltétlen azt, hogy sokáig vagy éppen egy egész napot végigalszotok. Ezáltal a napi alvásrutin felborul és nem kipihent elmével nem könnyű nekiveselkedni a vizsgaidőszaknak. Osszátok be a teendőket minden napra és kipihent aggyal, de időben álljatok neki mindennek.

Ne siess

A távoktatás lényege az online vizsgáztatás. Ez persze lehet akár szóbeli, akár írásbeli. Most az utóbbihoz szeretnénk tanácsot adni. A tesztek kitöltésekor az ember hajlamos elkapkodni azt és nem koncentrálni a helyes megoldásokra. Inkább időzettek kicsit többet egy-egy kérdés felett, de az legyen jól átgondolt.

Dress code: nem pizsi

A karantén időszakban bizonyára mindenki hozzászokott a kényelmes, otthoni viselethez vagy az egész napos pizsamában tanuláshoz. Amellett, hogy a hagyományos rendszer felborult, ne feledkezzetek meg a vizsga körülményeiről. Ha előfordulhat az, hogy be kell kapcsolnod közben a kamerát, érdemes nem a pizsamádban érkezned. A vizsga online is vizsga, meg kell adni a módját.

 

Ezen hasznos információkkal szeretnénk titeket segíteni a vizsgák minél ügyesebb elvégzéséhez! Sok sikert kívánunk hozzá mindenkinek!

Forrásunk: http://m.eduline.hu/campus_life/20200514_vizsgaidoszak_tippek?fbclid=IwAR0-H2BOcMZBs4ZTmQgJ90Xc8Vo5xMx8wm4mI87S7kUDCcsiTidsCJmnQ7M