Kell egy kis segítség a szakdolgozatod megírásához? Az Eduline.hu portál összeszedte a legjobb 3 szakirodalmi adatbázist, melyek elérhetőek online is! Mutatjuk a lehetőségeket!

A kialakult krízis helyzet miatt a könyvtárak zárva vannak, így nehezen lehet újabb és újabb szakiratokhoz, könyvekhez, megfelelő forrásokhoz jutni. Itt egy 3 +1es lista a legjobb online tudásanyag felkereséséhez. Kiadványokat, könyveket, adatbázisokat és még sok más hasznos dolgot találhattok magatoknak.

  1. Matarka

A Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa (röviden: Matarka) a magyar kiadású szakfolyóiratok tartalomjegyzékét dolgozza fel. A felvett adatok adatbázisba kerülnek és több szempont szerint visszakereshetők, illetve az egyes számok külön-külön böngészhetők.

https://matarka.hu/

 

  1. Digitális Tankönyvtár

Ez az adatbázis tankönyveket, szakkönyveket, folyóiratokat tesz elérhetővé digitális formában, ingyenes hozzáféréssel. A Tankönyvtárban különböző tudományágak – például irodalom, orvostudomány, mezőgazdaság, technológia – kiadványai megtalálhatók.

https://dtk.tankonyvtar.hu/

 

  1. KSH Könyvtár

A KSH Könyvtár oldalán online statisztikai kiadványokat, hazai elektronikus kiadványokat és szakmai – külföldi és belföldi – adatbázisokat is találtok. Ilyen például az IMF eLibrary, vagy éppen a Hungaricana.

http://konyvtar.ksh.hu/

 

+1 Videotorium

Ha már unjátok a szöveges szakirodalmakat, akkor látogassatok el a Videotorium oldalára, ahol – ahogyan a nevéből is lehet rá következtetni – rengeteg videós anyagot találtok. A felvételeket csatornák és kategóriák szerint is csoportosították. Az utóbbi alapján hat nagy kategóriát – egészségtudományokat, humán tudományokat, természettudományokat, élettelen természettudományokat, társadalomtudományokat és műszaki tudományokat – különböztetnek meg. Ezeken belül rengeteg alkategória van.

http://videotorium.hu/

 

 

 

Forrás: Eduline.hu