2020. február 14-én a Dunaújvárosi Egyetem Diplomaátadó Ünnepséget tartott, ahol duális diplomák is átadásra kerültek.

Idei első diplomaátadó eseményünk több szempontból is különleges volt, hiszen dr. habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Dorozsmai Éva a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese által átadásra került 5 a duális képzés keretében szerzett diploma.

Duális diplomát vehetett át:

  • Császár Enikő Mercédesz Műszaki Menedzser szakon végzett hallgató
  • Gál Roland Műszaki Menedzser szakon végzett hallgató
  • Horváth Sebő Dániel Gépészmérnöki szakon végzett hallgató
  • Mekker Attila Tamás Mérnökinformatikus szakon végzett hallgató
  • Sajtos Norbert Mérnökinformatikus szakon végzett hallgató

Miben különbözik a duális képzés és egy hagyományos szak?

  • A duális képzésben a hallgató a felsőoktatási tanulmányai mellett vállalja, hogy egy minősített partnerszervezetnél a képzési idő alatt gyakorlatot végez. Ennek eredményeként munkatapasztalatot szerez, és szakmai kompetenciáit már a képzés alatt megerősíti.
  • Jelentős különbségek a szünetekben és a vizsgaidőszakban tapasztalhatók, hiszen egy duális képzésben részt vevő hallgató éppen ekkor tölti a gyakorlatát. A partnervállalatok a vizsgaidőszakban kötelesek elengedni a vizsgákra a hallgatóikat, ezen felül a diákok szabadságot is kivehetnek, minimum 20 nap éves szabadságuk van – írja a felvi.hu.
  • A duális képzésben és a hagyományos képzési formában részt vevő hallgatók kurzusai, vizsgakövetelményei megegyeznek, az iskolapadban ugyanazt a tudást szerzik meg, de maga a képzés intézményi és vállalati szakaszokra oszlik.
  • A vállalatok saját igényeik szerint képzik a hallgatót, gyakorlati ismeretekkel bővítik, kiegészítik a hallgató intézményi képzését. A partnervállalatok hallgatói munkaszerződést kötnek a kiválasztott hallgatóval, akinek így kettős jogviszonya lesz: egyrészt az adott felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, másrészt hallgatói munkaszerződésével a képzésben részt vevő cég munkavállalójának számít.

MÁV már hirdeti duális képzésére való jelentkezést!

Állj pályára a MÁV és a DUE közös duális képzésével!

Jelentkezési határidő: 2020. március 9.

Bővebben: http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1381-legy-a-legsikeresebb-hallgato-allj-palyara-a-mav-es-a-due-kozos-dualis-kepzesevel 

 

A Dunaújvárosi Egyetem Duális képzését az EFOP-3.5.1-16-2017-00006 projekt segíti.