Az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogram célja, hogy az energetika, atomenergia iránt érdeklődő fiatalok tanulmányainak támogatásával elősegítse az új blokkok létesítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges munkaerő biztosítását.

A jelentkezési határidő: 2019. szeptember 20.

A Paks II. Zrt. évente 15 – a pályázati pontrendszerben legjobb eredményt elérő – középiskolás diák (5 fő) és egyetemi hallgató (10 fő) számára biztosít tanulmányi ösztöndíjat, a velük kötendő ösztöndíjszerződésben meghatározott időtartam alatt.

 

Kiknek szól a Tanulmányi Ösztöndíjprogram?

    • Azoknak az alapképzésben (BSc) részt vevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a 2019/2020. tanévben az 5. tanulmányi félévre járó, nappali tagozatos hallgatóknak, akiknek súlyozott tanulmányi átlaga a pályázati időszakot megelőző két félévben 3,5 vagy a feletti volt.
    • Azoknak a 2019/2020. tanévben a mesterképzés (MSc) 1. évfolyamára járó, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozatos munkarendben tanuló hallgatóknak, akik BSc diplomájukat az MSc tanulmányok megkezdése előtt nem több mint 1 tanévvel szerezték, diplomájuk legalább „jó” minősítésű és BSc tanulmányaik utolsó két félévében a súlyozott tanulmányi átlaguk 3,5 vagy a feletti volt.
    • A BSc és MSc ösztöndíjprogramra az alábbi egyetemek gépészmérnök és villamosmérnök hallgatói jelentkezhetnek: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem.

 

Mit kínál a Tanulmányi Ösztöndíjprogram?

Alapszakos (BSc) és mesterszakos (MSc) képzésben részt vevő hallgató esetében: A hallgató az ösztöndíjszerződés aláírásának napjától ösztöndíjra jogosult, amelynek mértéke félévente bruttó 300 000 forint.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok az alábbi linkekről tölthetők le. A kitöltött és aláírt jelentkezési dokumentumokat az alábbiakban részletezett mellékletekkel együtt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre 2019. szeptember 20-ig szükséges beküldeni.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok alapképzésben és mesterképzésben részt vevő hallgatók számára:

 Jelentkezési lap​

 Adatkezelési nyilatkozat

 

A jelentkezésről, pályázatok elbírálásáról, feltételekről bővebb tájékoztatás itt érhető el: 

http://www.paks2.hu/hu/PaksII/atomenergiabiztosjovo/Lapok/default.aspx