Dr. M. Csizmadia Bélától 2019. június 14-én, pénteken 15.00 órakor az agárdi temetőben veszünk végső búcsút.

Dr. M. Csizmadia Béla professzor emeritus, egyetemi tanár ez év május 29-én, 77 éves korában elhunyt.
1972-79 között, 7 éven át oktatott a dunaújvárosi főiskolai karon, majd 40 éven át dolgozott a gödöllői egyetemen.

Gyászolják családja, barátai, kollégái, tanítványai.

Fiatalon, de már a Ganz Villamossági Művekben eltöltött hat éves fejlesztőmérnöki ipari tapasztalattal a háta mögött, 1972-ben került intézményünkre, a dunaújvárosi főiskolai karra, és lett a Mechanika-Fémszerkezeti Tanszék docense és tanszékvezető-helyettese.
A statikai, szilárdságtani, dinamikai ismeretek és azok méréstechnikája volt közvetlen szakterülete. Irányításával itt széleskörű oktatásfejlesztés történt, főiskolai, majd később egyetemi jegyzetek, tankönyvek készültek el. Hatékony közreműködésével valósult meg a szerkezetmérés labor kiépítése és fejlesztése.
Az oktatásban nemcsak a korszerű szakmai ismeretek megismertetését, hanem hangsúlyosan az azok alkalmazási módját megalapozó, fundamentális mérnöki gondolkodásmódot helyezte a középpontba. Módszere az elvi alapokon nyugvó érvelés, a partner meggyőzésére való törekvés volt. Maga köré hatékony, alkotóképes munkaközösséget, iskolát tudott felépíteni. Szakértői tevékenységével a főiskolai kar vezetését is segítette.
Oktatói és vezetői tevékenységét mindig a mérnöki hivatás iránti mély elkötelezettség és erkölcsi tartás jellemezte. Ezt a szemléletet eredményesen tudta átadni fiatal kollégáinak és legjobb tanítványainak a főiskolai, majd később az egyetemi képzésben is. Ezen az alapon választották meg több cikluson át a Magyar Mérnöki Kamara gépészeti tagozatának elnökévé és kapta meg – számos más díj mellett – életművéért annak aranygyűrűjét.

Munkáját szerette, az alkotás örömével végezte. Kereste, megszervezte az értelmes célokért lelkesedni tudó, tenni akaró emberek közösségeit. Bízunk abban, hogy szellemi hagyatékát ők tovább viszik.

Emlékét mindörökké őrizzük.