Pályázz Erasmus ösztöndíjra és tanulj egy vagy két félévet külföldön!

Mire utal a „plusz” az Erasmus+ program nevében? Nos, nagyon sok pozitívumra. Az ERASMUS+ a nemzetközi tapasztalaton túl számos más előnnyel is szolgál a résztvevőknek, hiszen a kint tartózkodás alatt fejlődik nyelvtudásod, más népek kultúrájával ismerkedhetsz meg, új személyes és szakmai kapcsolatokat köthetsz, és nem utolsó sorban álláskeresésnél is előnyt jelenthet a külföldön szerzett tudás és tapasztalat.

A Dunaújvárosi Egyetemnek 19 országban közel 40 partnerintézménye van szerte Európában, így hallgatóink többek között Angliában, Spanyolországban, Portugáliában, Finnországban, Belgiumban, Németországban vagy épp Cipruson tanulhatnak néhány hónapig az ERASMUS+ keretében. E lehetőséggel az évek során már több, mint 150 hallgatónk élt, akik rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértek vissza egyetemünkre.

A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda az következő hetekben igyekszik minél több fórumon felhívni a hallgatók figyelmét a külföldi mobilitásban rejlő lehetőségekre. Tanórákon a saját tanáraitoktól is hallhattok az Erasmusról, az ERASMUS+DUE Facebook oldalunkon a pályázattal és partnerintézményeinkkel kapcsolatos információkon túl hallgatói élménybeszámolókat és további érdekességeket osztunk meg a programról.

A 2019-2020-as tanévre vonatkozó pályázatok leadási határideje:

  • a finnországi partneregyetemekhez tervezett tanulmányi mobilitás esetén: 2019. március 20.
  • más országokban található Erasmus partneregyetemekhez tervezett tanulmányi mobilitás esetén: 2019. április 15.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  • kitöltött jelentkezési lap (letölthető az egyetem honlapjáról)
  • angol (vagy a választott célország nyelvén megírt) önéletrajz
  • angol (vagy a választott célország nyelvén megírt) motivációs levél.

A DUE honlapján továbbra is elérhetők a jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb információk. A jelentkezéseket és az esetleges kérdéseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy személyesen a Nemzetközi Kapcsolaton Irodában (F118) várjuk.

 

Nemzetközi Kapcsolatok Iroda